Julkaistu 16.01.2012

©Noora Kaunisto / WWF

Jos olisit pikkulintu, mistä löytäisit talvella syötävää? Miten ulkona liikkuvat ihmiset ovat varustautuneet talveen? Miten tämä talvi eroaa viime talvesta? WWF Suomen ympäristökasvatuksen Naturewatch Talvella - tehtävät tutustuttavat koululaiset Suomen talveen ja sen merkitykseen luonnossa.

Alakoululaisten talvitutkimuksissa tarkastellaan eri eliöryhmien tapoja sopeutua talveen, tutkitaan talvista säätä sekä lunta ja tarkkaillaan myös ihmisiä talvella. Yläkoululaisten tutkimuksissa tarkastellaan lisäksi talvea metsä- ja vesiekosysteemeissä.

Tutkijat voivat itse valita, tehdäänkö talvitutkimuksia metsässä, puistossa tai jossakin muussa elinympäristössä. Luontoretken jälkeen tutkijat voivat vielä tarkastella luminäytettä yhdessä luokassa.

Osa tehtävistä on sellaisia, joiden tulosten toivomme palautuvan WWF:lle vuosittaista seurantaa varten. Tuloksia palauttaneet ovat mukana WWF:n Naturewathc-verkostossa.

Lähde siis talviluontoretkelle luokkasi kanssa ja hyödynnä uudet materiaalit. Kun palautatte talviretkituloksia 15.4.mennessä, olette mukana Pieni maastokirja -jälkikirjojen arvonnassa. Jälkikirjoja arvotaan koko luokalle.

Tulosta Naturewatch Talvella -tehtävämateriaali tästä

Naturewatch Talvella alakoulu (pdf-tiedosto 3,26 Mt)

Naturewatch Talvella yläkoulu (pdf-tiedosto 3,04 Mt)

Suojelusaavutuksia 2013 kuvina

©Ola Jennersten / WWF-Canon

Kiitos! Ilman tukijoitamme ja yhteistyökumppaneitamme nämä saavutukset eivät olisi olleet mahdollisia.

Katso kuvat

Toimintaa ja tuloksia!

© Bernard De Wetter / WWF-Canon

Mitä kaikkea ihminen voikaan saada aikaiseksi! Myös hyvää.

Liity WWF-yleiskummiksi