Päivitetty

WWF selvittää nuorten näkemyksiä kasvissyönnistä

WWF kannustaa suomalaisia vähentämään lihankulutusta, jotta ruuantuotannon ja -kulutuksen ympäristövaikutukset pienenisivät. Osana tätä työtä selvitämme nuorten näkemyksiä kasvissyönnistä, jotta voimme paremmin tukea kouluja kasvisruokailun edistämisessä. Kyselyn toteuttaa Turun Yliopiston biologian laitoksen opiskelija Roosa Lassila Pro Gradu-työnään.

Tervetuloa osallistumaan kyselyyn oppilaidesi kanssa

Tutkimus toteutetaan internetpohjaisena kyselynä, mikä mahdollistaa tietojen keräämisen nopeasti ja suurilta ryhmiltä. Kysely tehdään WWF:n käyttämällä Typeform-kyselytyökalulla.

Opettaja, tee näin:

  • Lähetä osoitteeseen kasviskysely@gmail.com sähköposti, jossa kerrot yhteystietosi.
  • Saat automaattisena paluuviestinä linkin kyselyyn.
  • Jos haluat itse nähdä kyselyn etukäteen, voit avata linkin ja selata sivua. Älä kuitenkaan vastaa kyselyn kysymyksiin ja lähetä lomaketta, jotta tulos ei vääristy.

Osallistuminen kyselyyn:

  • Teetä kysely oppitunnilla – oppiaineella ei ole väliä.
  • Varmista ennen kyselyä, että kaikilla oppilailla on joko puhelin, tabletti tai tietokone käytettävissä.
  • Anna kyselylinkki oppilaille esimerkiksi jakamalla se sähköisesti verkkoalustalle tai kirjoittamalla taululle. Pyydä jokaista vastaamaan kyselyyn samaan aikaan yksin. Kyselyssä kysytään oppilaan asuinkunta, mutta ei koulun nimeä tai muita yhteystietoja. Vastaukset ovat täysin luottamuksellisia eikä vastaajien henkilöllisyys tule julki missään vaiheessa. Kyselyn vastaamiseen kuluu aikaa noin 10 minuuttia.
  • Sano oppilaille ennen kyselyä, että kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista (tutkimusteknisistä syistä).
  • Sano oppilaille ennen kyselyä, että he voivat kysyä sinulta apua jos jokin kohta kyselyssä tuntuu epäselvältä. Selvennä tällöin, mitä kysymyksessä pyydetään tekemään, mutta älä anna vastauksia.
  • Kyselyssä selvitetään myös oppilaiden tietämystä ruoan ympäristövaikutuksista, jolloin opettajan antamat vastaukset väärentäisivät tutkimustulosta. Älä myöskään alusta aihetta ennen kyselyn teettämistä, jotta mielipiteet olisivat puhtaasti oppilaiden omia.
  • Kysely on vastattavissa kevätlukukauden päättymiseen saakka – viimeinen mahdollinen vastauspäivä on perjantai 3.6.2016.

Osallistu arvontaan

Kyselylinkin pyytäneiden opettajien kesken arvotaan WWF:n tuoteuutuus, sininen Panda-collegepusero. Voittajaan otetaan yhteyttä 12.6.2016 ja palkinto lähetetään sähköpostissa ilmoitettuun osoitteeseen.

Lisätietoja

Roosa Lassila, Turun Yliopisto  s-posti rolola@utu.fi

Hanna Seimola, ympäristökasvatusvastaava WWF hanna.seimola@wwf.fi