Liity suojelijoiden joukkoon

Luontoa tuhotaan nyt nopeammin kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Ellemme toimi välittömästi, elinympäristöjen katoaminen, lajien sukupuuttoaalto ja ilmastonmuutoksen vaikutukset tulevat vaikeuttamaan kaikkea elämää maapallollamme. Me häviämme, jos luonto häviää.

Vain hieman yli sadassa vuodessa on hävitetty yhtä paljon metsää kuin edellisen 9 000 vuoden aikana. Tuoreen raporttimme mukaan reilussa vuosikymmenessä sademetsää on kadonnut noin Ruotsin pinta-alan verran. Metsien tuho tarkoittaa tuhoa myös luonnon monimuotoisuudelle, joka on kaikkien lajien hyvinvoinnin edellytys.

Emme voi sahata oksaa, jolla istumme. Käsillä on viimeiset hetket pysäyttää metsäkato ja luonnon köyhtyminen, ja meillä on siihen ratkaisuja. WWF-kummina mahdollistat vaikuttavan suojelutyömme ja olet vaatimassa kunnianhimoisia päätöksiä luonnon pelastamiseksi koko kansainvälisen verkostomme voimin. Vain yhdessä voimme rakentaa kestävämmän maailman.

Uhat ja ratkaisumme

Sinun tukesi on tärkeää

Katso tulevaisuuteen suojelijoiden joukossa. 60-vuotias WWF on kasvanut pienestä, uhanalaisten lajien suojeluun keskittyvästä järjestöstä maailman vaikuttavimmaksi ympäristöjärjestöksi, jolla on toimintaa yli 100 maassa. Tavoitteemme on pysäyttää luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ja rakentaa tulevaisuus, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa.

Sinä säännöllisenä tukijana eli kummina mahdollistat pitkäjänteisen ympäristönsuojelutyömme, sillä yli puolet toimintamme rahoituksesta tulee yksityisiltä ihmisiltä. Varoista noin 80 % käytetään luonnonsuojelun tarpeisiin ja noin 20 % käytetään raportointiin, hallintoon ja varainhankintaan.

Mitä kummien tuella tehdään?

  • Suojelemme ja ennallistamme arvokkaita metsäalueita
  • Suojelemme uhanalaisia lajeja ja niiden elinympäristöjä
  • Tuemme alkuperäiskansoja ja paikallisyhteisöjä metsien suojelussa
  • Autamme ehkäisemään ja torjumaan metsäpaloja
  • Työskentelemme laittoman puukaupan ja hakkuiden pysäyttämiseksi
  • Vaikutamme poliittiseen päätöksentekoon ympäristöongelmien ratkaisemiseksi
  • Osallistumme ilmastoneuvotteluihin ja valvomme ilmastosopimusten noudattamista
  • Edistämme vastuullista metsänhoitoa ja kestävää tuotantoa yritysten kanssa
  • Vaikutamme yrityksiin päästöjen vähentämiseksi
  • Autamme ihmisiä tekemään ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja arjessaan

Kummina pysyt ajan tasalla

Kummina saat ajankohtaista tietoa luonnon tilasta ja työmme tuloksista niin uutiskirjeiden, kummiuutisten kuin neljä kertaa vuodessa ilmestyvän WWF-lehden muodossa.