Luontoa tuhotaan nyt nopeammin kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Ellemme toimi välittömästi, elinympäristöjen katoaminen, lajien sukupuuttoaalto ja ilmastonmuutoksen vaikutukset tulevat vaikeuttamaan kaikkea elämää maapallollamme. Me häviämme, jos luonto häviää.
Vain hieman yli sadassa vuodessa on hävitetty yhtä paljon metsää kuin edellisen 9 000 vuoden aikana. Tuoreen raporttimme mukaan reilussa vuosikymmenessä sademetsää on kadonnut noin Ruotsin pinta-alan verran. Metsien tuho tarkoittaa tuhoa myös luonnon monimuotoisuudelle, joka on kaikkien lajien hyvinvoinnin edellytys.
Emme voi sahata oksaa, jolla istumme. Käsillä on viimeiset hetket pysäyttää metsäkato ja luonnon köyhtyminen, ja meillä on siihen ratkaisuja. WWF-kummina mahdollistat vaikuttavan suojelutyömme ja olet vaatimassa kunnianhimoisia päätöksiä luonnon pelastamiseksi koko kansainvälisen verkostomme voimin. Vain yhdessä voimme rakentaa kestävämmän maailman.
Uhat ja ratkaisumme

Metsien hävitys ja metsäpalot ovat muuttamassa trooppiset metsät kasvihuonekaasupäästöjen lähteeksi. Metsäkato aiheuttaa vuosittain globaalisti noin saman verran päästöjä kuin tieliikenne.
Suojelemme metsiä ja edistämme niiden kestävää käyttöä muun muassa Borneolla, Nepalissa ja Ugandassa paikallisten kanssa. Hiilidioksidia sitovat metsät ovat liittolaisemme ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

Metsäkato uhkaa koteja ja ravintoa. Metsissä asuu noin 80 % maalla elävistä lajeista, ja yli 800 miljoonaa ihmistä. 75 % maapallon makeasta vedestä on peräisin metsäalueilta.
Tavoitteemme on pysäyttää maailman metsäkato vuoteen 2030 mennessä ja saattaa puolet maailman metsistä suojelun tai kestävän käytön piiriin. Yhdessä paikallisyhteisöjen kanssa kehitämme elinkeinoja, jotka eivät rasita luontoa.

Jopa 40 % Amazonin sademetsistä uhkaa muuttua savanniksi. Metsäkadon suurimpia syitä ovat maatalous ja ruuantuotanto.
EU valmistelee parhaillaan metsäkatotuotteita koskevaa lainsäädäntöä. WWF vaatii tiukkaa lakia, joka ehkäisisi metsäkatoa aiheuttavien tuotteiden tuloa EU-markkinoille.

Yli 38 000 eläin- ja kasvilajia uhkaa sukupuutto. Lajien kato voi sekoittaa kokonaisia ekosysteemejä, mikä vaikuttaisi kriittisesti myös ihmisten hyvinvointiin.
Työskentelemme hallitusten, yritysten ja paikallisten yhteisöjen kanssa estääksemme elinympäristöjen häviämistä. Suojelemalla tiettyä lajia suojelemme sen koko elinympäristöä ja lukuisia muita eliölajeja.

Tällä hetkellä ihmiskunta kuluttaa luonnonvaroja yli maapallon kantokyvyn. Jos kaikki kuluttaisivat kuin suomalaiset, tarvitsisimme yli kolme ja puoli maapalloa.
Edistämme vastuullista ruuantuotantoa, ohjaamme sijoituksia kestäviksi, vaikutamme yrityksiin ja valtioihin päästöjen vähentämiseksi sekä autamme ihmisiä tekemään luontoystävällisiä kulutusvalintoja arjessaan.

Ilmastonmuutos uhkaa tehdä erilaisista sään ääri-ilmiöistä, kuten metsäpaloista, pitkistä kuivuus- ja hellejaksoista ja tulvista arkipäivää.
Päästöjä on vähennettävä nyt. Vaikutamme poliittiseen päätöksentekoon koko verkostomme voimin. Asiantuntijamme ovat mukana kansainvälisten ilmastosopimusten valmistelussa sekä valvovat niiden toteuttamista eri valtioissa.
Sinun tukesi on tärkeää
Katso tulevaisuuteen suojelijoiden joukossa. 60-vuotias WWF on kasvanut pienestä, uhanalaisten lajien suojeluun keskittyvästä järjestöstä maailman vaikuttavimmaksi ympäristöjärjestöksi, jolla on toimintaa yli 100 maassa. Tavoitteemme on pysäyttää luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ja rakentaa tulevaisuus, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa.
Sinä säännöllisenä tukijana eli kummina mahdollistat pitkäjänteisen ympäristönsuojelutyömme, sillä yli puolet toimintamme rahoituksesta tulee yksityisiltä ihmisiltä. Varoista noin 80 % käytetään luonnonsuojelun tarpeisiin ja noin 20 % käytetään raportointiin, hallintoon ja varainhankintaan.
Mitä kummien tuella tehdään?
-
Suojelemme ja ennallistamme arvokkaita metsäalueita
-
Suojelemme uhanalaisia lajeja ja niiden elinympäristöjä
-
Tuemme alkuperäiskansoja ja paikallisyhteisöjä metsien suojelussa
-
Autamme ehkäisemään ja torjumaan metsäpaloja
-
Työskentelemme laittoman puukaupan ja hakkuiden pysäyttämiseksi
-
Vaikutamme poliittiseen päätöksentekoon ympäristöongelmien ratkaisemiseksi
-
Osallistumme ilmastoneuvotteluihin ja valvomme ilmastosopimusten noudattamista
-
Edistämme vastuullista metsänhoitoa ja kestävää tuotantoa yritysten kanssa
-
Vaikutamme yrityksiin päästöjen vähentämiseksi
-
Autamme ihmisiä tekemään ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja arjessaan

Kummina pysyt ajan tasalla
Kummina saat ajankohtaista tietoa luonnon tilasta ja työmme tuloksista niin uutiskirjeiden, kummiuutisten kuin neljä kertaa vuodessa ilmestyvän WWF-lehden muodossa.