Mobilt inlärningsmaterial

WWF bjuder in alla skolor att undersöka närliggande vattendrag med hjälp av mobilspel. Din skola kan gratis ladda ner de mobila studiematerialen Det stora strandäventyret och Vattendragsmysteriet.

I de tusen sjöarnas land ligger de flesta skolorna nära något vattendrag: en sjö, en å, en damm, en bäck eller havet. Alla vattendrag är intressanta att undersöka! På strandutfärden lönar det sig att ta hjälp av WWF:s mobila studiematerial Det stora strandäventyret och Vattendragsmysteriet. Det stora strandäventyret riktar sig till årskurs 1-6 och Vattendragsmysteriet till årskurs 7-9. Spelet är producerat som en del av projektet Freshabit LIFE IP.

Målet är att göra egna fynd och observationer på stranden. Vissa uppgifter har inga rätta eller felaktiga svar, men ni får fler poäng om ni gör noggranna observationer och kommer ihåg att motivera era svar.

Hur kan jag avgiftsfritt få tillgång till materialet?

Mobilspelen Det stora strandäventyret och Vattendragsmysteriet är skapade på seppo-plattformen. För att få gratis tillgång till materialet behöver du aktiveringskoden luontoretki. Spelet laddas ner i seppo-butiken med hjälp av koden. Välj ”download sponsored games” och ange koden.

Spelen fungerar i webbläsaren, både på tablett och på smarttelefon. Vi rekommenderar webbläsaren Chrome eller Safari. Läraren kan använda lärarversionen antingen på dator eller på tablett.

Vad behöver vi vid stranden?

Visst är ni rätt utrustade? Gummistövlar, kläder enligt väder, en genomskinlig plastburk, ett tvättfat, håvar, en termometer och pH-papper räcker långt! Dessutom är det bra att ha med sig insekt-, växt- och fågelböcker samt en vit skiva för att mäta siktdjupet, om er skola har en sådan. Trevlig forskningsresa till stranden!

Mera aktiviteter för ett vattenprojekt finner du i guiden Äventyr i vattnets rike.

Projektet har fått finansiering av Europeiska Unionens LIFE-program. Materialet reflekterar synsätt av upphovsmannen, och Europeiska kommissionen eller EASME är inte ansvariga för användning av materialets innehåll.

Sinua saattaa kiinnostaa