Näin se sujuu

  • 1. Ilmoita koulusi mukaan
  • 2. Saat sähköpostilla materiaalia
  • 3. Koulun / työnantajan tilitys WWF:lle
  • 4. Saat tiedon kerätystä summasta

Ilmoittautuminen

Klikkaa kuvagallerian nuolia ja katso, miksi teitä tarvitaan!

Välinpitämättömyyden aika on ohi. Tulkaa mukaan!
Ihmisten toiminta uhkaa pilata meret. Nyt on kiire toimia. Tulkaa mukaan!
(Vaikka yllä oleva kuva on manipuloitu, kuvassa näkyvät ongelmat ovat liiankin totta).
© Duncan / Flickr
© Duncan / Flickr
Monet linnut, valaat ja kalat kuolevat, kun ne erehtyvät syömään muovia. Rantautuneen valaan vatsasta löytyi 30 kg muovia. Hiukkasiksi hajonnut mikromuovi puolestaan voi palautua ravintoketjussa takaisin ihmisille.
© Shutterstock / Luca Vaime / WWF-Sweden
© Shutterstock / Luca Vaime / WWF-Sweden
Itämeressä haamuilee tuhansia karanneita tai käytöstä poistettuja, mutta edelleen pyydystäviä kalaverkkoja. WWF on kerännyt jo Puolan ja Saksan rannikolta 268 000 kiloa muovisia verkkoja.
© Mervi Kunnasranta / WWF
© Mervi Kunnasranta / WWF
Yhä useampana talvena Saaristomeri on jäänyt jäättömäksi ilmaston lämpenemisen myötä. Norpan tulisi synnyttää jäälle. Ilman lumipesän tai ahtojäiden suojaa kuutti voi paleltua tai jäädä petojen saaliiksi. WWF tukee norppatutkimusta oikeiden suojeluratkaisujen löytämiseksi.
© Wim van Passel / WWF
© Wim van Passel / WWF
Pohjoiset alueet lämpenevät nopeimmin. Kun arktinen jääpeite sulaa, siitäkin vapautuu muoviroskaa. WWF työskentelee ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi kaikkialla maailmassa ja auttaa jäästä ja lumesta riippuvaisia eläimiä sopeutumaan muutokseen.
© Shutterstock / Rich Carey / WWF
© Shutterstock / Rich Carey / WWF
Maailman meriin päätyy joka vuosi arviolta jopa 12 miljoonaa tonnia muovijätettä. Itämeressä on enimmäkseen hyvin pientä mikromuovia (alle 5 mm), joka on myös vahingollista eläimille ja ihmisille. WWF tekee yhteistyötä yritysten ja kuluttajien kanssa esimerkiksi muovipussien vähentämiseksi.
© Global Warming Images / WWF Original
© Global Warming Images / WWF Original
Muovijäte kulkeutuu merivirtojen mukana väkirikkaista Kaakkois-Aasian maista jopa pohjoisnavalle jääkarhun kotikulmille. WWF on mukana kehittämässä asianmukaista jätteidenkäsittelyä näissä suurimmissa muovijätteen tuottajamaissa.
Tulkaa puolustamaan kanssamme arktisten merialueiden ja Itämeren uhanalaista luontoa.
Välinpitämättömyyden aika on ohi. Tämä keräys on erittäin tärkeä ja kiireellinen. Tulkaa mukaan WWF:n Päivätyökeräykseen!

Tutki, tiedä ja innostu

Tutustu WWF:n monipuolisiin opetusmateriaaleihin

Kysy Pilviltä

Ilmoittautumisen jälkeen lähetän sähköpostiisi tilityslomakkeet koululle ja työnantajalle. Lomakkeet on saatavissa myös ruotsiksi. Autan mielelläni kaikissa keräykseen liittyvissä kysymyksissä.Tervetuloa mukaan! Pilvi Pulma puh. 040 192 3112 tai sähköposti: pilvi.pulma@wwf.fi