Bruns­si­toast

Nousit sängystä sitten oikealla tai väärällä jalalla, tämä herkku takaa hyvän alun päivälle. Katkaravut ovat monien suurta herkkua, mutta vastuullisen kuluttajan kannattaa miettiä tarkkaan, mitä ostoskoriinsa sujauttaa. Hyvä ja kestävä valinta ovat MSC-merkityt katkaravut.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 25 min

Ainekset

4 paahtoleipää

Täyte

350 g MSC-sertifioituja katkarapuja
4 valkosipulinkynttä
1 dl silputtua persiljaa
1 lime (mehu)
½ tl suolaa
pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
reilu loraus oljyä paistamiseen
majoneesia leipien voiteluun
tulista shriracha-kastiketta tarjoiluun

Uppomunat

4 huoneenlämpöistä luomukananmunaa
1 dl väkiviinaetikkaa
2 l vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valutetut katkaravut ja silputtu valkosipuli. Paista katkarapuja vain reilun minuutin ajan, jotta ne eivät sitkisty. Lisää suola. Ota kattila pois liedeltä ja lisää limen mehu, mustapippuri ja tuore persilja.

2. Kuumenna vesi poreilevaksi. Vesi ei saa kiehua kovaa. Lisää etikka. Riko munat yksitellen pieniin kahvikuppeihin. Pyöräytä hiljalleen poreilevaan veteen kauhalla voimakas pyörre ja valuta muna pyörteen keskelle. Voit kypsentää kaksi munaa kerrallaan. Anna kypsyä noin 4 minuuttia. Voit kokeilla munan kypsyyttä sormella. Nosta kypsät kananmunat reikäkauhalla kylmään veteen ja valuta ennen tarjoilua.

3. Paahda leivät ja voitele ne majoneesilla. Kokoa leipien päälle katkarapuja ja uppomuna. Viimeistele tulisella shrirachalla.

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!