Grillattua lohta ja parsakaalia

Grillattu lohi ja parsa ovat täydellinen makupari! Jyrki Sukulan herkullisen reseptin kruunaa itse tehty tillicreme. Reseptissä on käytetty Saimaan Tuoreen kiertovesilaitoksessa kasvatettua kirjolohta. Suomalainen kasvatettu kirjolohi löytyy WWF:n Kalaoppaan vihreältä listalta, joten se on hyvä valinta kalatiskillä. Saimaan Tuore lahjoittaa 1 %:n myynnistään huhti-kesäkuussa 2021 työllemme uhanalaisten vaelluskalojen suojelemiseksi.

1
30 min.

Ainekset

1 kpl Saimaan Tuore -kirjolohifilee
2 kpl vihreää parsaa
½ kpl sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 kpl keitetty kananmuna
1 rkl hienonnettua ruohosipulia tai sipulin vartta
parmesanjuustoa
voita

Tillicreme:

0, 2 dl kuohukermaa
1 rkl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
tilkka väkiviinaetikkaa
tilliä

Valmistusohje

  1. Valmista ensin tillicreme: vatkaa kerma ja ranskankerma vaahdoksi, lisää suola, mustapippuri, väkiviinaetikka ja tilli.
  2. Poista n. 3 cm parsojen kannoista. Mausta parsat suolalla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Anna maustua 15 min ja grillaa kypsiksi.
  3. Grillaa suolalla maustettu kala 3 min nahkapuolelta ja 2 min lihapuolelta.
  4. Laita parsat lautaselle, raasta päälle keitetty kananmuna ja parmesanjuustoa, lisää ruohosipuli ja kuumaa sulaa voita. Tarjoile kalan ja tillicremen kera.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.