Papu-mi­ne­stro­ne­keit­to

Ruokabloggaaja ja keittokirjailija Paula Heinoselle kasvisruoka on arkipäivää. Hän tietää, että kotiruoasta saa herkullista ilman lihaakin. Vuonna 2018 Heinonen osallistui WWF:n Earth Houriin ja jakoi meille tämän ihanan minestronekeiton reseptin. Keittoa voi varioida eri raaka-aineita käyttäen. Lisää herkullisia kasvisruokareseptejä löydät Heinosen blogista Pidempi korsi.

Ainekset 4-6:lle

2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
3 pientä porkkanaa
1 punainen paprika
1 l vettä
tölkki hyvää tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
2 dl simpukka pastaa
2 tl kuivattua oreganoa
tölkki kidneypapuja
200 g pakaste herneitä
rouhittua mustapippuria
(1 rkl ketsuppia)

Valmistusohje:

1) Pilko kaikki kasvikset pieneksi kuutioiksi.

2) Lorauta suuren kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuli sekä valkosipuli. Lisää mukaan myös porkkana ja paprika.

3) Kaada joukkoon vesi ja tomaattimurska.

4) Murenna joukkoon kasvisliemikuutio.

5) Anna kiehua ja lisää joukkoon pasta.

6) Lisää oregano.

7) Huuhtele ja valuta pavut. Lisää joukkoon pavut ja herneet.

8) Anna porista kunnes pasta on kypsää.

9) Rouhi mukaan mustapippuria. Voit lorauttaa keittoon lopuksi lusikallisen ketsuppia.

10) Tarkista maku ja lisää suolaa maun mukaan.

11) Tarjoile esimerkiksi mehevän maalaisleivän kanssa.