Ruokaisa kesäsalaatti

Tämä salaatti maistuu ja ravitsee kesäpäivänä. Saat salaatista vegaanisen korvaamalla halloumin esimerkiksi tofulla.

Ainekset 4:lle

3 dl täysjyväpastaa
rasiallinen kirsikkatomaatteja
rapeita salaatinlehtiä
huuhdeltuja babypinaatinlehtiä
200 g halloumijuustoa viipaloituna
¼ vesimelonia

Salaatinkastike

3 rkl öljyä
2 rkl omena- tai appelsiinimehua
2 rkl valkoviinietikkaa
vajaa ½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Esim. tuoretta basilikaa, minttua tai silmusalaattia

Valmistusohje

1. Keitä pasta, valuta lävikössä ja anna jäähtyä.
2. Pilko salaatti, kirsikkatomaatit ja meloni salaattikulhoon. Lisää pinaatinlehdet.
3. Sekoita kastikeaineet.
4. Grillaa tai paista halloumijuusto pannulla siten, että juusto saa hieman väriä.
5. Sekoita pasta salaattiin.
6. Asettele annoksen päälle halloumiviipaleet ja maun mukaan basilikan tai mintun lehtiä tai silmusalaattia. Sekoita kastike salaatin
joukkoon tai tarjoile se erikseen.

Vinkki: vegaanisen salaatin saat korvaamalla halloumin esimerkiksi tofulla.

Resepti: Katariina Väätänen