
Sitruunaiset kampelafileet ja fenkolisalaatti
Maista maukkaan kampelan ja raikkaan fenkolisalaatin ihana liitto. Maailmalla kampelat ovat laajasti kaupallisen kalastuksen piirissä. Suomessa kampela ei ole saavuttanut samanlaista suosiota, johtuen ehkä sen vähäisestä tarjonnasta kalatiskeillä. Kampelalla on suomalaisessa kalastuksessa taloudellisesti vähäinen merkitys, ja sitä saadaan pääasiassa sivusaaliina. Pienen kalastuspaineen takia Suomen rannikon kampelakantojen arvioidaan kestävän nykyisen pyynnin, vaikka kannat eivät ole kovin vahvoja. Kotimaisen kampelan sijaan voit käyttää myös ulkomaisia MSC-sertifioitua kampelalajeja.
Annoksia: 2
Valmistusaika: 1 h
Ainekset
Kampelafileet
300 g kampelafileitä
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria
sitruunan mehua
Fenkolisalaatti
2 fenkolia
2 rkl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuivaa kampelafileet ja paista ne voissa kullanruskeaksi. Mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Tarkista maku.
2. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi ja lisää oliiviöljy, sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua ainakin tunnin ajan.

Syö ympäristöystävällisesti
Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!
