Thai­maa­lai­nen kat­ka­ra­pu­keit­to

Katkaravut ovat monien suurta herkkua, mutta vastuullisen kuluttajan kannattaa miettiä tarkkaan, mitä ostoskoriinsa sujauttaa. Hyvä ja kestävä valinta ovat MSC-merkityt katkaravut.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 30 min

Ainekset

200 g MSC-merkittyjä katkarapuja
1 rs shiitakesieniä
1 punainen paprika
2 rkl punaista thai curry -tahnaa
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
5 dl kana- tai kasvislientä
2 valkosipulinkynttä
2 sitruunaruohon vartta
1 lime
1 tl sokeria
1 rkl kalakastiketta
1 nippu korianteria
pala inkivääriä
tuoretta chiliä maun mukaan

Valmistusohje

1. Pilko valkosipulit, chili ja inkivääri. Poista sitruunaruohon uloimmat, puumaiset osat ja pilko pehmeämpi sisäosa. Paista öljyssä muutama minuutti.

2. Lisää sekaan sienet ja sitten paprika ja paista vielä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon currytahna ja sekoita hetken. Kaada joukkoon kanaliemi ja kookosmaito. Kuumenna ja lisää lopuksi (sulaneet) katkaravut. Ota kattila pois liedeltä, jotta katkaravut eivät sitkisty.

3. Mausta kalakastikkeella, sokerilla, limellä ja tuoreella korianterilla. Lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!

Lue vinkit

Syö ympäristöystävällisesti

Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen. Näin suojelet luontoa jokaisella suupalalla!