Resepti: Suklaakeksit "Death By Chocolate"

Nämä vegaaniset keksit ovat aivan tolkuttoman hyviä! Tässä on maku ensisijalla ja vegaanius tulee mukavana plussana.

Suklaakeksit "Death By Chocolate"

5 dl luomuvehnäjauhoja
1,5 dl reilun kaupan tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
3,5 dl sokeria (esim. tummaa ruokosokeria)
4 tl jauhettuja pellavansiemeniä
1,25 dl soijamaitoa
2 tl vaniljasokeria
100 g vegaanista tummaa suklaata
100 g vegaanista valkoista suklaata

Valmistus

1. Murskaa suklaat epätasaiseksi hakkelukseksi (kunnon klimpit ovat hyvä juttu).

2. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda) kulhossa. Ainakin kaakao kannattaa siivilöidä kulhoon, klimppien välttämiseksi.

3. Sekoita toisessa kulhossa (varsinainen taikinakulho) sokeri ja öljy.

4. Lisää pellavansiemenjauhe, soijamaito ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin.

5. Lisää kuivat aineet nesteeseen muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi taikinaan suklaahakkelus ja sekoita taikina tasaiseksi tahnaksi.

6. Lusikoi pellille 5 cm kokoisia keksejä. Jätä kunnolla tilaa, sillä keksit leviävät reilusti uunissa.

7. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia, minuutti vähemmän jos tykkäät hiemen tahmeista kekseistä. Jos paistat yli 10 minuuttia, tulee kekseistä tylsän koppuraisia, joten ole tarkka ajan kanssa!

Keksit toimivat erinomaisesti myös ilman suklaarouhetta ja toinen variaatio on korvata rypsiöljy kookosrasvalla.

Katso myös muut vastuulliset reseptit:

Mikrohillo

Haukipihvit ja kiinalainen marinoitu salaatti

Mausteinen chili sin carne

Päärynä-avokadosalaatti

Karpalo-pähkinäkeksit ja porkkanadippi

 Takaisin