Suosi ympäristömerkittyjä

©Natalie J. Tangkepayung

Ruuantuotannon kestävyyden ja oikeudenmukaisuuden takaamiseksi on kehitetty kansainvälisiä järjestelmiä, muun muassa Rainforest Alliance, UTZ ja Reilu kauppa.

WWF:n vertailussa Reilun kaupan luomutuotteet osoittautuivat näistä sekä ihmisten että ympäristön kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi. Vastuullisesti tuotetuilla palmuöljy-, soija- ja kalatuotteilla on omat merkkinsä, ja niitäkin näkee yhä enemmän suomalaisissa kaupoissa.

Oivallisia ohjeita oikeudenmukaisuuteen:

1. Ruuantuotannon kestävyyden ja oikeudenmukaisuuden takaamiseksi on kehitetty kansainvälisiä järjestelmiä, muun muassa Rainforest Alliance, UTZ ja Reilu kauppa. Suosi näitä.

2. Suosi kotimaisten hedelmien ohella Reilun kaupan luomuhedelmiä. Niiden tuotanto on luonnonmukaista, ja työntekijöiden työolot ovat kunnossa.

3. Jos rakastat suklaata, suosi Reilun kaupan luomusuklaata. Kaakaon ja sokerin tuottajat saavat sen raaka-aineista reilun hinnan, joka kattaa tuotantokustannukset. Tuotannossa ei myöskään sallita lapsityövoiman käyttöä. Jos lempisuklaapatukassasi ei ole ympäristömerkintää, kysy valmistajalta, kuinka se takaa tuotteen vastuullisuuden?

Mikä on Reilu kauppa?

Mikä on Rainforest Alliance? (englanniksi)

Mikä on UTZ? (englanniksi)

Mikä on MSC?

 Takaisin