Resepti: Päärynä-avokadosalaatti

©Marjo Ylikoski / WWF

Päärynä-avokadosalaatti

2 päärynää
2 avokadoa
1dl cashewpähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl valkoista balsamicokastiketta
1tl limetin kuorta
1rkl limetin mehua
hyppysellinen suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

1. Paahda cashewpähkinöitä kevyesti kuivalla pannulla.

2. Sekoita öljy, balsamico, limetin mehu ja kuori, suola ja pippuri keskenään.

3. Kuro avokadot ja päärynät ja pilko ne pitkittäin kauniiksi lohkoiksi.

4. Lado päärynöitä, avokadoja ja pähkinöitä kerroksittain salaattikulhoon ja lorauta kerrosten väliin limettikastiketta.

(Ohje: Kaskinen ja kumpp. (2011) Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville. TEOS, Porvoo)

Katso myös muut vastuulliset reseptit:

Mikrohillo

Haukipihvit ja kiinalainen marinoitu salaatti

Mausteinen chili sin carne

Suklaakeksit "Death By Chocolate"

Karpalo-pähkinäkeksit ja porkkanadippi

 Takaisin