Suosi kausiruokaa

©Laura Rahka / WWF

Voit vähentää ilmastovaikutuksia syömällä sellaista ruokaa, joka juuri nyt kasvaa luonnollisesti taivaan alla tai säilyy hyvin talvella. 

Ulkomaisiakaan kasviksia ei tarvitse hylätä, sillä valtaosa niistä liikkuu suurina erinä laivoilla ja kuljetusten ympäristövaikutukset ovat melko pienet.

Syö vuodenaikojen mukaan:

Milloin jokin kasvis on sesongissa? Vertaile kasvisten ja hedelmien hintaa eri vuodenaikoina, luontaisen satokauden aikaan se on alimmillaan.

Suomalaisia salaatteja, tomaatteja ja kurkkuja kannattaa suosia kesällä. Talvella kasvihuoneessa kasvatettuina niillä on suuri ilmastovaikutus, jos ne tuotetaan uusiutumattomilla energiamuodoilla. Suomalaiset kasvihuonetuottajat ovat siirtymässä uusiutuvaan energiaan, joten tarkkaile pakkausmerkintöjä!

Talvella ilmastonystävän salaatissa komeilevat juurekset, kaalit, itse kasvatetut idut ja versot, säilötyt marjat, sitrushedelmät sekä kuivatut ja tölkkihedelmät. 

 Takaisin