Resepti: Espanjalaiset jättikatkaravut

©Sabrina Bqain / WWF

Katkaravut ovat monien suurta herkkua, mutta vastuullisen kuluttajan kannattaa miettiä tarkkaan, mitä ostoskoriinsa sujauttaa. Hyvä ja kestävä valinta ovat MSC-merkityt katkaravut.

Espanjalaiset jättikatkaravut

 
Annoksia: 4 Valmistusaika: 15 min
 
Ainekset
 
400 g MSC-sertifioituja jättikatkarapuja
1 dl hyvää oliiviöljyä
reilusti valkosipulin kynsiä
tuoretta tai kuivattua chiliä maun mukaan
suolaa
tarjoiluun tuoretta vaaleaa leipää ja sitruunalohkoja
 

Valmistusohje

 
1. Paista valkosipulin viipaleita ja chiliä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää katkaravut pannulle ja paista molemmin puolin noin minuutin ajan.
 
2. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
 
Tarjoile alkupalana tuoreen leivän ja sitruunalohkojen kanssa.
 Takaisin