Resepti: Grillattu lahna aasialaisittain

©Sabrina Bqain / WWF

Särkikalat, kuten lahna ja särki, ovat ekologinen valinta ruokapöytään. Niihin ei ole kohdistunut merkittävää pyyntipainetta ja monin paikoin kannat ovat jopa ylitiheitä ja alihyödynnettyjä. Viime vuosina särkikalojen kaupallista pyyntiä on edistetty niin sanotun poistokalastushankkeen avulla, ja merialueen särki- ja lahnasaalis onkin ollut yli viisinkertainen vuosituhannen alkuun verrattuna. 

Grillattu lahna aasialaisittain

 
Valmistusaika: 40 min
 
Ainekset
 

Lahna

 
kokonainen perattu lahna
suolaa (maun mukaan)
 

Kastike

 
2 limen mehu
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
2 tl raastettua inkivääriä
1-2 rkl kalakastiketta
4 rkl soijakastiketta
reilusti tuoretta korianteria
ripaus suolaa
mustapippuria
 

Valmistusohje

 
Sekoita kastike ja jätä maustumaan. Sivele kalan pintaan öljyä. Paista lahnaa suolapedillä miedolla lämmöllä muurinpohjapannulla, kunnes kala on sisältä kauniin valkoista. Valele lopuksi kastikkeella.
 Takaisin