Resepti: Haukipihvit ja kiinalainen marinoitu salaatti

©Pauliina Heinänen / WWF

Haukea voi kalastaa ja syödä hyvällä omallatunnolla, sillä kanta on vahva ja laji on alihyödynnetty.

Haukipihvit

½ kg jauhettua hauenlihaa
150 g voita
50 g vaaleaa leipää
3,5 dl kaurakermaa tai kermaa
3 munaa
1 tl sokeria
2tl suolaa
½ tl valkopippuria
nippu tilliä

Valmistus

1. Liota leipä kaurakermassa tai kermassa ja sekoita kalan joukkoon, lisää pehmeä voi ja munan keltuaiset sekä mausteet. Lisää lopuksi vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset.

2. Kaada taikina vuokaan. Voit laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin, niin kakku irtoaa paistamisen jälkeen helpommin.

3. Paista vesihauteessa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kalamureke on valmis kun se hieman kohoaa ja on päältä kauniin kellertävä.

4. Viipaloi mureke pihveiksi. Koristele sitruunalla tai limellä sekä kapriksilla.

Kiinalainen marinoitu salaatti 

puolikas pieni valkokaali
1-2 porkkanaa
muita kauden vihanneksia (esim. sipulia, purjoa) maun mukaan

Kastike

1-2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
¼ tl mustapippuria
¼ tl chiliä
1 tl sokeria
½ dl rypsiöljyä
1-2 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna

Valmistus

1. Silppua vihannekset ohuen ohuiksi suikaleiksi kulhoon.

2. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipuli ja muut mausteet.

3. Ota pois liedeltä, lisää soijakastike ja sitruunamehu.

4. Kaada lämmin mausteöljy vihannessilpun päälle kulhoon.

5. Sekoita ja jätä jäähtymään jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Maku paranee ja tasaantuu viileässä. Mausteiden määrä voi säätää oman maun mukaan. 

Katso myös muut vastuulliset reseptit:

Mikrohillo

Mausteinen chili sin carne

Päärynä-avokadosalaatti

Suklaakeksit "Death By Chocolate"

Karpalo-pähkinäkeksit ja porkkanadippi

 Takaisin