Resepti: Kirjolohi-kesäkurpitsa-pasta

©Sabrina Bqain / WWF

Kirjolohi on tärkein Suomessa kasvatettu kalalaji ja yksi suomalaisten suosikkikaloista ruuanvalmistuksessa. Suomessa kasvatettu kirjolohi eroaa muualla Euroopassa kasvatetusta kalasta erityisesti tiukan ympäristölainsäädännön ja -lupajärjestelmän vuoksi.

Suomessa kirjolohen kasvatuksen ympäristövaikutuksia on onnistuttu vähentämään tuntuvasti, ja suomalainen verkkoallaskasvatettu kirjolohi löytyykin kiertovesikasvatetun kirjolohen kanssa kalaoppaan vihreältä listalta. Muualla Euroopassa ja Turkissa kasvatettua kirjolohta tulisi kuitenkin ostaa harkiten ja Etelä-Amerikassa kasvatettua välttää kokonaan.

Kirjolohi-kesäkurpitsa-pasta

 
Annoksia: 4 Valmistusaika: 30 min
 
Ainekset
 
400 g kirjolohifileetä
2 kesäkurpitsaa
n. 10 cm:n pala purjoa
50 g sinihomejuustoa, voi jättää myös pois
1 dl kaurapohjaista ranskankermaa tai ranskankermaa
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
tuoretta basilikaatuoretta persiljaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
pastaa
 

Valmistusohje

 
1. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja silppua purjo. Paista kesäkurpitsaviipaleet pannulla kauniin värisiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
 
2. Kuullota purjoa oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon ranskankerma, raastettu sitruunankuori ja -mehu sekä halutessasi sinihomejuusto. Tarkista maku.
 
3. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
 
4. Leikkaa kala kuutioiksi. Ripottele hieman suolaa kalan päälle ja paista kevyesti. Sekoita kastike pastan joukkoon ja nostele annoksen päälle kala- ja kesäkurpitsapaloja. Viimeistele tuoreella basilikalla, persiljalla ja mustapippurilla.
 Takaisin