Resepti: Paahdettu ahven ja kapriskastike

Herkullinen paistettu ahven, rapeat krutongit saaristolaisleivästä ja raikas kapriskastike tuovat aidon saaristolaistunnelman lautasellesi.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 30 min

1–2 suomustettua ahvenfilettä/ruokailija
suolaa
ripaus valkopippuria

paistamiseen rypsiöljyä ja voita

Kapriskastike (neljälle)

2 rkl pieniä kapriksia
1 purkki ranskankermaa
1 rkl sitruunanmehua
reilusti silputtua tilliä
ripaus suolaa
mustapippuria 

Krutongit

1 saaristolaisleipä tai ruisleipä / ruokailija
1 rkl voita leipää kohden

Valmistuohje

Valmista ensin kapriskastike maustumaan. Leikkaa saaristolaisleivästä reiluja paloja ja paahda voissa rapeaksi. Ripottele ahvenfileiden päälle kevyesti suolaa ja rouhi hieman valkopippuria. Paista kevyesti voi-öljyseoksessa ensi kalan vaalea lihapuoli. Paahda nahkapuolelta kovemmalla lämmöllä niin, että suomustettu pinta ruskistuu herkulliseksi. Nosta paahdetut ahvenfileet krutonkien päälle ja tarjoile kapriskastikkeen kanssa.

 Takaisin