Resepti: Sitruunakirjolohi

©Sabrina Bqain

Kotimaisen kirjolohen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö. Vuonna 2014 näytimme kirjolohelle ensi kertaa vihreää valoa kalaoppaassamme. Kalatiskiltä kannattaa siis aina valita kotimaista kirjolohta.

Sitruunakirjolohi

 
Annoksia: 4 Valmistusaika: 4-12 h
 
Ainekset
 
400 g kirjolohifilettä
2-3 sitruunan mehu
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
 

Valmistusohje

 
1) Leikkaa lohifileestä ohuita siivuja. Lado siivut kannelliseen astiaan ja lisää sitruunamehua niin, että lohisiivut juuri ja juuri peittyvät. Anna marinoitua neljä tuntia tai yön yli.
 
2) Tarjoiltaessa lisää sitruunaloheen suolaa ja pippuria myllystä ja hyvälaatuista oliiviöljyä. Tarjoile mozzarellan ja basilikan tai kesäisen salaatin kanssa.
 Takaisin