Resepti: Mikrohillo

©Maija Stina Tamminen / WWF

Itse valmistettu hillo itse poimituista marjoista maistuu makoisalta ja on ympäristöystävällistä.

Mikrohillo puuron seuraksi

500 g (n. 1 l) mansikoita, mustikoita tai vadelmia
250 g (n. 3 dl) sokeria
Valmistusaika 30 min.

Valmistus

1. Pese lasiset hillopurkit (esim. vauvanruokapurkit) ja niiden kannet astianpesukoneessa kuumalla ohjelmalla. Ajoita pesu niin, että saat purkit kuumina suoraan koneesta hillolla täytettäviksi.

2. Levitä puhtaat marjat laakeaan kulhoon ja ripottele joukkoon sokeri.

3. Kypsennä hilloa mikrouunissa ilman kantta 650W teholla (ei kaikkein suurimmalla) 5 min. Sekoita kerran välillä.

4. Jatka kypsentämistä puolella teholla 10 min. Sekoita välillä varovasti.

5. Anna hillon jäähtyä 10 min.

6. Nostele hillo suurella lusikalla kuumiin lasitölkkeihin ja sulje kannet heti. Käytä patakintaita, kun pidät purkista kiinni, sillä hillo on kuumaa.

7. Säilytä viileässä ja nauti.

Katso myös muut vastuulliset reseptit:

Haukipihvit ja kiinalainen marinoitu salaatti

Mausteinen chili sin carne

Päärynä-avokadosalaatti

Suklaakeksit "Death By Chocolate"

Karpalo-pähkinäkeksit ja porkkanadippi

 Takaisin