Resepti: Caesarmainen salaatti

Salaattien klassikko syntyy uudelleen, kun tavallisista raaka-aineista esimerkiksi broileri korvataan seitanilla.

 

Caesarmainen salaatti Fanny Aapio
© Fanny Aapio

Uudelleen luotu herkkusalaatti toimii vaikka kevyenä illallisena

Kastike:
150g tofua (mielellään pehmeä)
2 valkosipulikynttä
2 tl sinappia
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
0,5 tl soijakastiketta
1 tl viinietikkaa
0,5 tl mustapippuria
1 ja 3/4 dl oliiviöljyä

”Liha”:
valmista seitania
(tai gluteenijauhoa ja soijajauhoja tai kikhernejauhoja + liemikuutio)
vettä
broileriin sopivia mausteita, kuten: savupaprikamaustetta, suolaa, currymauste

Salaatti:
salaattia
krutonkeja

Valmistus

Kastikkeen valmistus

1. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen teho- tai sauvasekoittimella
2. Kastike on valmis

Seitanin valmistus

Seitanin tekeminen voi olla monille vieras asia. Seitanin voi ostaa monista aasialaisista kaupoista valmiina purkista (esim mock chicken), mutta sen voi tehdä helposti myös itse! Jos ostat valmista seitania, heitä seitan pannulle öljyn ja mausteiden kanssa. Seitan on heti valmis, kun se on lämmennyt ja mausteet ovat sekoittuneet siihen. Seitanin voi tehdä pelkästään gluteenijauhoista, mutta lisäämällä hieman kikherne- tai soijajauhoja, seitanista tulee mureampi.

1. Sekoita jauhot yhteen
2. Mausta halutulla tavalla jauhot, esim savupaprikamausteella ja currylla.
3. Jauhoja ja nesteitä sekoitetaan suhteessa 1:0,5, riippuen siitä, paljon seitania halutaan.
4. Vaivaa taikina sitkoksi
5. Viipaloi taikina
6. Keitä seitantaikina liemikuution kanssa 30 minuuttia
7. Sekoita viilentynyt seitan salaatin ja krutonkien kanssa
8. Lisää kastike

Resepti on julkaistu alunperin Vaikuta syömällä -sivustolla.

 Takaisin