Resepti: Helpot ja herkulliset papupihvit

Herkullisista adukipavuista syntyy helpoilla aineksilla papupihvejä. Maistele paputaikinaa ennen paistamista ja lisää mausteita makusi mukaan. Epäonnistumisen riski on näissä herkuissa pieni.

Papupihvit Eeva-Maija Kakko / WWF
© Eeva-Maija Kakko / WWF

Maistuvat adukipapupihvit

n. 4 dl tai 1 tlk keitettyjä adukipapuja (muutkin pavut käyvät varmasti, esim. mustapavut tai kidneypavut)
1/2 dl kaurahiutaleita
2-3 rkl ketsuppia
loraus öljyä
vehnäjauhoja
ripaus pippuria
mausteita maun mukaan
(suolaa)

Valmistus

Muussaa keitetyt pavut haarukalla niin, että niistä muodostuu taikinamainen seos. Seoksen ei tarvitse olla täysin sileää. Lisää kaurahiutaleet, ketsuppi ja öljy. Sekoita joukkoon vehnäjauhoja niin, että massaa pystyy muotoilemaan helposti käsin. Maistele ja lisää mieleisiäsi mausteita. Jos käytät suolattuja tölkkipapuja, suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä. Muotoile taikinasta palloja ja litistä ne pihveiksi. Paista öljyssä pannulla tai uunissa. Herkuttele vaikkapa juuresten ja salaatin kera!

Vinkki! Pavut ovat edullisimpia, kun ne ostaa kuivattuina. Keitä paketillinen papuja kerralla ja pakasta niitä sopivina annoksina. Näin saat jatkossa nopeasti valmiita papuja käyttöösi.

Resepti on julkaistu Vaikuta syömällä -sivustolla.

 Takaisin