Resepti: Jouluinen toffee

Yllätä ystäväsi purkillisella herkullista itse tehtyä toffeeta. Tällä reseptillä onnistut.

Resepti: Jouluinen toffee Joonas Fritze
© Joonas Fritze

Purkillinen herkkutoffeeta

50 g margariinia
1 1/2 dl kaurakermaa
1 1/2 dl tummaa siirappia
3 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl tomusokeria

Valmistus

1. Mittaa margariini, kaurakerma, siirappi, sokeri ja
kaakaojauhe kattilaan. Keitä keskilämmöllä koko
ajan sekoittaen noin 15 minuuttia.

2. Anna seoksen jäähtyä 10 minuuttia.

3. Sekoita tomusokeri seokseen sihdaten. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

4. Anna jähmettyä ja leikkaa pieniksi paloiksi. Tarjoile joulupöydässä tai anna lahjaksi.

 Takaisin