Resepti: Kesäiset raparperitortillat

Hapokas raparperi tuo yllättävää raikkautta perinteiseen tortillaan.

Resepti: raparperitortilla Katariina Väätänen
© Katariina Väätänen

Kokeile kesäpöytään raparperista tortillaa

Täyte:

½ dl Cashewpähkinöitä
Härkäpapurouhetta
Auringonkukansiemeniä
Kurpitsan- tai pinjansiemeniä
Manteleita
1dl Rypsiöljyä
1rkl Omenaviinietikkaa
noin 1tl Suolaa
noin ½ tl Mustapippuria
noin 1 tl Kurkumaa/currya
1 Appelsiinin mehu
loraus Oliiviöljyä
2dl Riisiä tai halutessasi esim. ohraa

Raikas kastike:

1prk Oatlyn creme fraichea tai kermaviilitä tai maustamatonta jugurttia
1 Appelsiinin tai sitruunan mehu
Ripaus Kurkumaa/currya
Mustapippuria
Sokeria

Muut tarvittavat:

1 pkt tummia tortillalättyjä
1 Keltainen paprika
noin 10 cm Raparperia
noin 1/3 kurkkua

Valmistus

1. Purista appelsiinien mehu.
2. Sekoita mausteet Oatlyn creme frachen tai kermaviilin sekaan ja laita kastike jääkaappiin odottamaan.
3. Pilko paprika ja kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kuori raparperi ja tee myös siitä ohuita viipaleita joko nyhtämällä tai veitsen avulla.
4. Mittaa riisi kattilaan ja vettä riisin keitto-ohjeen mukaan. Laita kypsymään miedolla lämmöllä.
5. Mittaa paistinpannulle ½ dl kutakin: cashewpähkinöitä, härkäpapurouhetta, auringonkukansiemeniä, kurpitsan- tai pinjansiemeniä, manteleita. Lisää myös rypsiöljy, omenaviinietikka sekä mausteet. Paista kauniin ruskeiksi. Lisää loppuvaiheessa muutama raparperiviipale. HUOM! Varo kuumaa öljyä, joka tirisee ympäriinsä kuumalla pannulla.
6. Lisää kypsä riisi varovasti jo vähän jäähtyneelle pannulle. Kaada sekaan appelsiinin mehu sekä loraus oliiviöljyä.

Resepti on julkaistu Vaikuta syömällä -sivustolla.

 Takaisin