Resepti: Kesäsalaatti kolmella tapaa

©System Frugt

Kokeile kolmea kesäistä salaattia, joissa pähkinät, siemenet ja kuivatut hedelmät ovat maistuvia lisukkeita.

Lämmin parsakaalisalaatti

1 iso parsakaali
50 g Earth Control saksanpähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
100 g kreikkalaista salaattijuustoa
50 g Earth Control rusinoita tai kuivattuja karpaloita

kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl karkeaa sinappia
suolaa ja pippuria

Valmistus

Lämmitä uuni 185 asteeseen. Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes saat riisimäisen pientä seosta. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla ja kumoa seos leivinpaperin päälle uunivuokaan tai pienelle pellille.

Rouhi saksanpähkinät ja sekoita parsakaalin sekaan. Anna kypsyä uunissa 10-12 minuuttia, välillä sekoittaen. Ota pois uunista ja anna jäähtyä hieman.

Ennen tarjoilua lisää sekaan pilkottu salaattijuusto. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin keskenään, testaa maku maistamalla ja ripottele salaatin joukkoon. Lisää lopuksi salaatin päälle rusinat tai karpalot.

 

Salaatti 2 System Frugt
© System Frugt

Linssi-aprikoosi-punajuurisalaatti

4 punajuurta
2 rkl oliiviöljyä
2 dl mustia linssejä (beluga), säilöttyjä tai keitettyjä
75 g rucola-salaattia
75 g juustoa esimerkiksi fetaa, vuohenjuustoa tms.
75 g Earth Control kuivattuja aprikooseja
1 pss Earth Control pinjansiemeniä

kastike:
4-5 rkl oliiviöljyä
1 tl karkeaa sinappia
1 rkl vaaleaa etikkaa
suolaa ja pippuria

Valmistus

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori punajuuret, leikkaa ne suupaloiksi, mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä. Paahda punajuuria leivinpaperin päällä uunissa noin. 20 minuuttia.

Keitä linssit valmistajan ohjeen mukaan tai valuta vesi pois säilötyistä linsseistä. Huuhdo rucola ja murusta/leikkaa juusto pieniin paloihin. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

Ravistele kastikkeen ainesosat sekaisin ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Sekoita jäähtyneet punajuuret linssien, rucolan ja kastikkeen kanssa. Lisää juusto, aprikoosit ja pinjansiemenet. Salaatti sopii sekä sellaisenaan nautittavaksi tai kana- tai lammasruokien kanssa tarjottavaksi.

 

Salaatti 3 System Frugt
© System Frugt

Kesäinen salaatti mansikoilla ja pinjansiemenillä

100 g salaatinlehtiä
250 g kirsikkatomaatteja
200 g tuoreita mansikoita
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
suolaa ja pippuri
1 pss Earth Control pinjansiemeniä

Valmistus

Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne muuttuvat kullankeltaisiksi.

Reseptit on laatinut royalty-kumppanimme System Frugt, joka myy Earth Control -tuotemerkillä kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä sekä snacks-tuotteita.

 Takaisin