Resepti: Kiireisen kasviskeitto

Tässä perusresepti supernopeaan kasvisnuudelikeittoon. Reseptiä voi muokata sen mukaan, mitä aineksia kaapista löytyy tai paljonko on aikaa käytettävissä – tässä nopein ja helpoin versio.

Resepti: kasviskeitto Katariina Väätänen
© Katariina Väätänen

Kasviskeitto syntyy siitä, mitä kaapista löytyy

Ainekset (kahdelle henkilölle)

Tuoreita tai pakastettuja kasviksia (esim. herne/maissi/paprika ja parsakaali/porkkana/papu/minimaissi)
Vettä
Kasvisliemikuutio
Mausteet: mustapippuri, kurkuma, chili, paprikajauhe, suola tai tuoreita yrttejä
Nuudeleita
Noin 2 dl kaurakermaa
Härkäpapurouhetta
Koristeluun: yrttejä, pähkinöitä, siemeniä, krutonkeja tai oliiviöljyä

Valmistus

1. Kaada kattilaan sopiva määrä kasviksia ja vettä niin, että kasvikset peittyvät.
2. Keitä muutamia minuutteja kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat sulia.
3. Lisää kasvisliemikuutio ja mausteita maun mukaan. Varo suolan kanssa, koska kasvisliemikuutiot ovat usein valmiiksi suolaisia.
4. Lisää nuudelit (1 tai 1,5 ”nuudelikuutio” kahta henkeä kohden). 5. Lisää myös vettä tarvittaessa, keitä vielä muutama minuutti.
6. Lisää kerma ja härkäpapurouhetta muutama ruokalusikallinen. 7. Rouhe on lisättävä viimeiseksi, koska jos sitä keittää, se liukenee keittoon.
8. Sekoita vielä lämmöllä hetki. Koristele ja nautiskele.

Vinkki:

Voit kuullottaa pähkinöitä, kuivahtaneen leivänkannikan palasia ja auringonkukan siemeniä rypsiöljyssä paistinpannulla. Mausta sitruunaoliiviöljyllä, suolalla, kurkumalla ja hunajalla.

Resepti on julkaistu Vaikuta syömällä -sivulla.

 Takaisin