Resepti: Kukkakaalipihvit

Tämä on yksinkertainen resepti, josta syntyy jauhelihapihvien tapaan käytettäviä kevyitä ja maukkaita peruspihvejä. Mausteita voi laittaa maun ja sesongin mukaan. Pihvit sopivat erityisen hyvin hampurilaispihveiksi.

Resepti: kukkakaalipihvit Katariina Väätänen
© Katariina Väätänen

Herkulliset peruspihvit syntyvät kukkakaalista

Ainekset 4:lle

n. 400g kukkakaalia
reilu 1 dl emmental-juustoraastetta tai vegaanista juustoa
1 tl kurkumaa
1 tl paprikamaustetta
vajaa 1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
pieni loraus soijakastiketta
2 munaa

Valmistus

1. Pilko kukkakaali mahdollisimman pieneksi (mitä pienemmäksi jaksaa pilkkoa, sitä helpompi pihvejä on muotoilla).

2. Sekoita kukkakaalirouhe ja loput aineet keskenään.

3. Muotoile pihvejä ja paista ne kypsiksi pannulla voissa tai rypsiöljyssä. Pihvejä kannattaa muotoilla sitä mukaan, kun niitä paistaa ja painella ne suoraan tiiviiksi ”lätyiksi ” pannulle, koska taikina ei ole tahmaista ja se ei pysy koossa samalla tavalla kuin esimerkiksi jauhelihapihvitaikina.

4. Tarjoile esimerkiksi hampurilaisen välissä tai kermaperunoiden ja tuoreen salaatin kera.

Resepti on julkaistu alunperin Vaikuta syömällä -sivustolla.

 Takaisin