Resepti: Lihapullat ja helppo kermainen kastike

Lihapullat kermakastikkeen kera on klassikkoruoka. Tässä reseptissä kidneypavut maustavat lihapullataikinan ja kaurakerma maustaa herkullisen kastikkeen.

Lihapullat Kirsikka Simberg / WWF
© Kirsikka Simberg / WWF

Lihapulliin papuja ja kastike kaurakermasta

noin 20 kpl

1 dl kiehautettua vettä
½ kasvisliemikuutio
1 dl kaurahiutaleita
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pieni tlk kidneypapuja
200 g jauhelihaa
1 tl maustepippuria rouhittuna
½ tl valkopippuria jauhettuna
1 luomu kananmuna

Kastike

1 prk kaurakermaa
2 rkl soijakastiketta
1 tl sinappia
1 rkl tomaattipyrettä
ripaus mustapippuria

Valmistus

1. Sekoita veteen kasvisliemikuutio ja kaurahiutaleet. Anna turvota.
2. Hienonna sipuli ja kuullota se pienessä määrässä öljyä. Murskaa valkosipulinkynsi joukkoon hetken ajaksi.
3. Valuta pavut ja lisää ne sekä sipulit kaurahiutaleiden sekaan. Lisää joukkoon jauheliha ja mausteet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Muotoile pyöryköiksi kylmää vettä apuna käyttäen. Taikina on tässä vaiheessa melko löysää. Paista 225 asteisessa uunissa.
5. Kastiketta varten kiehauta kaurakerma ja lisää joukkoon muut ainekset.
6. Tarjoile lihapullat kastikkeen ja perunamuusin kanssa.

Reseptin on laatinut Anna-Mari Nykänen.

 Takaisin