Resepti: Makaronilaatikko

Perinteiseen makaronilaatikkoon saa uutta sävyä korvaamalla osan jauhelihasta soijarouheella.

Makaronilaatikko Kirsikka Simberg / WWF
© Kirsikka Simberg / WWF

Makaronilaatikkoon uutta tyyliä

5 dl kaura- tai täysjyvämakaronia
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
200 g kotimaista luomu jauhelihaa
1 dl tummaa soijarouhetta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kuivattuja yrttejä (esim. oregano, timjami ja basilika)
reilusti rouhittua mustapippuria
suolaa maun mukaan

Munamaito

2 luomu kananmunaa
5 dl kevytmaitoa tai makeuttamatonta kauramaitojuomaa
½ tl suolaa

Pinnalle

2 tomaattia
tuoretta basilikaa
TAI
1 dl kuivahtanutta vaaleaa leipää
½ dl auringonkukansiemeniä
1 tl rypsiöljyä
ripaus sormisuolaa

Valmistus

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaisesti puolikypsäksi ja valuta vesi pois lävikössä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. 
3. Ruskista jauheliha pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää joukkoon sipuli ja soijarouhe. Paista muutama minuutti ja mausta soijakastikkeella, yrteillä, pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
4. Voitele uunivuoka. Kaada noin puolet makaroneista vuokaan, lisää jauhelihaseos ja loput makaronit päälle. Sekoita halutessasi.
5. Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito tai kauramaito ja suola.
6. Kaada munamaito vuokaan makaroniseoksen päälle.
7. Viipaloi tomaatti tai murusta vaalea leipä muruseosta varten. Sekoita muruseoksen raaka-aineet keskenään.
8. Asettele pinnalle tomaattiviipaleet ja basilikan lehdet tai muruseos.
9. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

 

Reseptin on tehnyt Anna-Mari Nykänen

 Takaisin