Resepti: Manteleita, juustoa ja spiruliinapastaa

Spiruliinapasta korvaa tässä reseptissä tavallisen pastan. Juusto ja mantelit tuovat pikantin lisän. Tämä annos sopii jokaiselle pastanhimoiselle.

Resepti: Manteleita, juustoa ja spiruliinapastaa Tommi Anttonen
© Tommi Anttonen

Spiruliinapastan, juuston ja manteleiden liitto

400 g spirulinapastaa (kotimaista)
100 g kuorimattomia manteleita
100 g voisulaa tai oliiviöljyä
4 tl omenaviinietikkaa
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
100 g kotimaista kovaa juustoa (esimerkiksi
Juustoportin Vuoristo)
merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus

1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä aldenteksi. Valuta, mutta säästä 1 dl keitinkielintä.

2. Viipaloi mantelit veitsellä pituussuuntaan. Sekoita mantelit, voisula, etikka, persilja sekä suola ja pippuri keitinliemitilkkaan.

3. Pyöräytä pastan joukkoon. Sekoita huolellisesti.

4. Nosta tarjolle ja raasta juusto päälle.

Resepti on julkaistu Katariina Vuoren ja Sami Tallbergin kirjassa Villiä vegeä (Readme.fi, 2015)

 

 Takaisin