Resepti: Mausteinen chili sin carne

©Alexandra Antell / WWF

Tuhti ruoka kylmiin talvipäiviin. Tämä ei jätä ketään kylmäksi, etenkin jos käytät reilummin chiliä!

Mausteinen chili sin carne

400g kidneypapuja (kypsennettyjä)
200 g kikherneitä (kypsennettyjä)
200g voipapuja (kypsennettyjä)
2 sipulia
4-6 valkosipulinkynttä
1 pienehkö bataatti
1 porkkana
Chiliä maun mukaan, mieluiten tuoretta
1/2 tl neilikoita
1/2 tl muskottipähkinää
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl korianterin siemeniä
1 tl maustepippuria
1 tl kanelia
1/2 tl cayennepippuria
2 tl paprikajauhetta
4 rkl rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl melassia (tai siirappia tai hunajaa)
2 dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa (esim ruususuolaa)
kourallinen kalamata-oliiveja

Tarjoiluun:
smetanaa
tuoretta korianteria pinnalle

Valmistus

1. Huuhtele pavut ja kikherneet. Pilko bataatti ja porkkanasuurinpiirtein pavunkokoisiksi paloiksi, silppua sipuli.

2. Mittaa mausteet (paprikajauhetta lukuunottamatta) mortteliin ja jauha tasaiseksi, hienosi jauheeksi.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää siihen sipulit, pilkottu chili, juurekset ja tomaattipyre, kuullota 3-4 min.

4. Lisää melassi ja mausteseos ja kuullota vielä 4 min. Lisää paprikajauhe ja kääntele.

5. Vaihda tässä vaiheessa paistinpannusta pataan/paksupohjaiseen kattilaan jos reunat tulevat vastaan. Lisää vesi, oliivit, tomaattimurska ja pavut, mausta punaviinetikalla. Hauduta hiljalleen kannen alla tunnin verran, tarkista jossain vaiheessa suolatasapaino.

6. Anna mielellään maustua seuraavaan päivään.

Tarjoile sellaisenaan tai riisin kera, pinnalle ripottele karkeasti pilkottua tuoretta korianteria ja lisää annoksen päälle reilu ruokalusikallinen smetanaa.

Katso myös muut vastuulliset reseptit:

Mikrohillo

Haukipihvit ja kiinalainen marinoitu salaatti

Päärynä-avokadosalaatti

Suklaakeksit "Death By Chocolate"

Karpalo-pähkinäkeksit ja porkkanadippi

 Takaisin