Resepti: Mustapapu-kvinoapihvillä ryyditetty bataattiburgeri

Bataattiburgerit sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Herkkupihvit kruunaavat upean tornin.

Bataattiburgeri_kvinoapihvi Emmi-Liia Sjöholm
© Emmi-Liia Sjöholm

Mustapavut, kvinoa ja bataatti yhdistyvät burgeriksi

1 dl kvinoaa
2 dl vettä
2 tl kasvisfondia
4 dl mustia tölkkipapuja
1 tl kuivattua timjamia
öljyä paistamiseen

Lisäksi:
bataattia
salaatinlehtiä
tomaattia
ketsuppia

Valmistus

1. Huuhtele kvinoa hyvin tiheässä siivilässä. Voit käyttää vauvaharsoa apuna, jotta pikkuruiset jyvät eivät valu viemäriin.
2. Kaada kvinoa kattilaan ja mittaa mukaan vesi ja kasvisfondi. Kiehauta vesi ja anna kvinoan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
3. Huuhdo mustapavut lävikössä ja muussaa ne kulhossa haarukalla.
4. Lisää valmis kvinoa, mausta timjamilla ja sekoita hyvin. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne kuumalla pannulla rapeiksi.
5. Paista pulleasta bataatista kiekkoja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
6. Sujauta pihvi bataattiburgerin väliin. Täytä salaatinlehdillä,
tomaatilla ja ketsupilla.

Resepti on julkaistu Emmi-Liia Sjöholmin  kirjassa Koko perheen kattaus (Atena, 2015).

 Takaisin