Resepti: Nakkikeitto

©Kirsikka Simberg / WWF

Nakkikeitto on helppo, riittoisa ja herkullinen ruoka kiireiseen arkeen. Tässä reseptissä nakki onkin kasviksesta.

Kasvisnakkikeitto on kiireisen pelastus

4-6 kiinteää perunaa
2 porkkanaa
½ lanttu
noin 5 cm:n pala purjoa
1 l vettä
1 laakerinlehti
muutama kokonainen mustapippuri
2 kasvisliemikuutiota
2-3 lehteä lehtikaalia
1 pkt kasvisnakkeja

Valmistus

1. Kuori juurekset ja kuutioi ne. Huuhtele purjo hyvin ja suikaloi. Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kaada vesi päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon mausteet ja murennetut liemikuutiot.
2. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä. Odotellessa hienonna lehtikaali pieneksi ja viipaloi nakit. Lisää keiton joukkoon ja kuumenna.

Reseptin on laatinut Anna-Mari Nykänen.

 

 Takaisin