Resepti: Pyttipannu

©Kirsikka Simberg / WWF

Pyttis tai spydäri - pyttipannun tietävät kaikki. Tässä herkuttelijoiden reseptissä lihan korvaa tofu.

Pyttiksen kruunaavat tofu ja tuhdit mausteet

1 pkt marinoitua kiinteää tofua
4 rkl maissitärkkelystä
¼ tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
öljyä paistamiseen

öljyä paistamiseen
6 perunaa
1 kyssäkaali tai lanttu
1 sipuli
200 g vihreitä pakastepapuja sulatettuna
kasviöljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria ja kuivattua chiliä maun mukaan

Tarjoiluun:
4 paistettua luomu kananmunaa
½ dl auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
tuoreita yrttejä silputtuna, esim. persiljaa

Valmistus

1. Aseta lautaselle muutama arkki talouspaperia ja niiden päälle tofukimpale. Aseta päälle toinen lautanen ja painoksi esimerkiksi kaksi säilykepurkkia tai jauhopussi. Jätä puristuksiin 15-30 minuutin ajaksi.
2. Kuori ja kuutioi kyssäkaali tai lanttu. Keitä suolatussa vedessä. Keitä myös perunat. Edellispäivänä keitetyt perunat käyvät mainiosti! Anna jäähtyä hieman ja kuori ja paloittele perunat.
3. Paahda auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla. Mausta ripauksella suolaa.
4. Hienonna sipuli.
5. Poista tofu painon alta ja kuutioi se. Sekoita lautasella maissitärkkelys, suola ja pippuri ja pyörittele tofukuutiot siinä. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä sivuun.
6. Lisää tarvittaessa öljyä pannulle ja paista peruna- ja kyssäkaalikuutioita muutaman minuutin ajan. Lisää sipuli ja pienennä lämpöä. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää joukkoon pavut ja kuumenna. Yhdistä lopuksi kaikki raaka-aineet ja mausta.
7. Tarjoile paistetun kananmunan, yrttisilpun ja paahdettujen siementen kanssa.

VINKKI! Helppo marinadi tofulle syntyy esimerkiksi soijakastikkeesta, murskatusta valkosipulista ja chilistä.

Reseptin on laatinut Anna-Mari Nykänen.

 Takaisin