Resepti: Quorn-kastike

©Kirsikka Simberg / WWF

Kasvisperäiset tuotteet ovat tehneet läpimurron kauppojen hyllyillä ja herkkusuiden ruokapöydissä. Quorn on yksi suosikeista, ja siksi tämä resepti kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Herkkukastike syntyy quornista ja soijasuikaleista

1 pkt quorn-paloja tai 2-3 dl soijasuikaleita
2 rkl kasviöljyä
2 tl suolatonta currymaustetta
1 tl paprikajauhetta
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl suolaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 kourallista parsakaalia, kukkakaalia tai muita kasviksia
1 prk kasvipohjaista ruokakermaa
1 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

paahdettuja cashewpähkinöitä
tuoretta chiliä viipaloituna

Valmistus

1. Kypsennä quorn- tai soijapalat pakkauksen ohjeen mukaan ja ruskista paistinpannulla öljyssä.
2. Pilko sipulit ja muut kasvikset.
3. Mittaa mausteet pannulle. Lisää sipulit ja sekoita. Kuullota pari minuuttia, ennen kuin lisäät loput kasvikset.
4. Kaada pannulle kasvikerma. Lisää vehnäjauhot desilitraan vettä ja kaada pannulle. Lisää soijakastike.
5. Anna hautua kunnes kasvikset ovat kypsyneet, mutta ovat vielä napakoita. Mausta sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
6. Koristele cashewpähkinöillä ja chilillä. Tarjoile keitetyn riisin tai ohran kanssa.

Reseptin on laatinut Anna-Mari Nykänen.

 Takaisin