Resepti: Runebergin tortut vegaanisina

©Katariina Väätänen

Klassikkoherkku valmistetaan tällä ohjeella ilman eläinkunnan tuotteita.

Helmikuun alussa herkutellaan Runebergin tortuilla

Reseptillä syntyy noin 22 kappaletta torttuja

Ainekset:

3 dl rypsiöljyä
3 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl omenahilloa
0,5 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja/kauraleseitä
2 dl pienehköä mantelirouhetta tai mantelijauhetta
2 dl korppujauhoja/keksinmurusia/piparinmurusia
2 tl kardemummaa
3 tl leivinjauhetta
(halutessa 1 tl manteliaromia)

halutessa kostutukseen omenamehua tai mantelilikööriä

lisäksi tarvitset muffinssivuokia

Koristeluun:

vadelmamarmeladia
sitruunan mehua
tomusokeria

Valmistus:

1. Aseta uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa kaikki muut aineet paitsi leivinjauhe ja vehnäjauhot.
3. Sekoita leivinjauhe ja 3 dl vehnäjauhoista keskenään ja lisää viimeisenä taikinaan, ettei leivinjauhe porise pois.
4. Jaa taikina vuokiin. Paista n. 20 minuuttia. Tortut ovat valmiit, kun kokeilutikkuun ei tartu taikinaa ja ne ovat ruskistuneet.
5. Jäähdytä ennen koristelua ja kostuttamista.
6. Kaiverra torttuihin lusikalla kolot ja täytä vadelmahillolla. Sekoita tomusokeri sekä sitruunamehu tahnaksi ja pursota sillä hillon ympärille rengas.

Resepti on julkaistu Vaikuta syömällä -sivustolla.

 Takaisin