Resepti: Ruokaisa kesäsalaatti

©Katariina Väätänen / WWF

Ainekset 4:lle

3 dl täysjyväpastaa
rasiallinen kirsikkatomaatteja
rapeita salaatinlehtiä
huuhdeltuja babypinaatinlehtiä
200 g halloumijuustoa viipaloituna
¼ vesimelonia

Salaatin kastike

3 rkl öljyä
2 rkl omena- tai appelsiinimehua
2 rkl valkoviinietikkaa
vajaa ½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Esim. tuoretta basilikaa, minttua tai silmusalaattia

1. Keitä pasta, valuta lävikössä ja anna jäähtyä.
2. Pilko salaatti, kirsikkatomaatit ja meloni salaattikulhoon. Lisää pinaatinlehdet.
3. Sekoita kastikeaineet.
4. Grillaa tai paista halloumijuusto pannulla siten, että juusto saa hieman väriä.
5. Sekoita pasta salaattiin.
6. Asettele annoksen päälle halloumiviipaleet ja maun mukaan basilikan tai mintun lehtiä tai silmusalaattia. Sekoita kastike salaatin
joukkoon tai tarjoile se erikseen.

Vinkki: vegaanisen salaatin saat korvaamalla halloumin esimerkiksi tofulla.

Resepti: Katariina Väätänen

 Takaisin