Resepti: Tomaattinen munakoisopasta fetalla

Munakoisoa, tomaattia, fetaa ja pastaa. Tällä nelikolla ei voi epäonnistua.

Resepti: munakoisopasta Sini Holopainen
© Sini Holopainen

Neljän herkun liitto

noin neljälle

1 munakoiso
reilusti oliiviöljyä
sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tlk tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 dl vettä
½ rkl sokeria
mustapippuria
(suolaa)
Halutessaan voi lisätä myös esim. kuivattuja chilihiutaleita mukaan mausteeksi
pennepastaa
kalamataoliiveja
Tarjoiluun murennettua fetajuustoa ja basilikanlehtiä

Valmistus

1. Pilko munakoiso noin 2-3 cm paloiksi. Kuumenna paistinpannulla reilu määrä oliiviöljyä ja paista munakoisot kauniin ruskeiksi. Laita munakoisot kulhoon hetkeksi sivuun.
2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit oliiviöljyssä.
3. Lisää sipuleiden joukkoon balsamiviinietikka. Halutessasi voit lisätä chilihiutaleet tässä vaiheessa. Sekoittele hetki.
4. Kaada mukaan tomaattimurska ja lisää sekaan munakoisopalat. 5. Tässä vaiheessa voit myös lisätä desin vettä sekaan. Sekoita ja mausta sokerilla. Jätä hautumaan soossi miedolle lämmölle noin varttitunniksi.
6. Tässä välin on hyvä keittää pasta.
7. Lopuksi pastakastikkeeseen voi lisätä oliiveja, ne tuo mukaan vielä herkullisen lisätwistin. Jos oliivit eivät kuitenkaan nappaa, ne voi hyvin jättää pois.
8. Annostele pasta lautaselle ja lisää kastike päälle. Lisää aterian päälle reilusti murskattua fetaa ja basilikanlehtiä.

Resepti on julkaistu Vaikuta syömällä -sivustolla.

 Takaisin