Resepti: Tomaattinen pastakastike

©Kirsikka Simberg / WWF

Runsaasti tomaattia ja eikun muhimaan. Näin syntyy herkullinen kastike pastalle. Tässä ohjeessa jauheliha saa seurakseen herkullisia linssejä.

Linssit muhentavat pastakastikkeen

kasviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 varsisellerin varsi
pala kesäkurpitsaa
200 g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
noin 1 ½ dl vettä
1 dl punaisia tai vihreitä linssejä
1 laakerinlehti
2 rkl kasvisfondia tai kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
1 tl kuivattuja yrttejä
1 rkl punaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistus

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paloittele loput kasvikset pieniksi kuutioiksi. Huuhtele linssit.
2. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista jauheliha. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
3. Lisää pannulle sipuli ja paista hetki. Lisää loput kasvikset ja kypsennä vielä pari minuuttia.
4. Lisää joukkoon tomaattimurska, tomaattipyre, vesi, linssit, laakerinlehti, kasvisfondi, sokeri ja kuivatut yrtit.
5. Hauduta kastiketta kunnes linssit ovat kypsiä, eli ainakin 20 minuuttia. Lisää aina tarvittaessa hieman vettä.
6. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa punaviinietikkaa, mustapippuria ja tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoile spagetin kanssa.

Reseptin on laatinut Anna-Mari Nykänen.

 Takaisin