Resepti: Tortillat

©Kirsikka Simberg / WWF

Tortillat ovat huippuruoka niin arki-iltaan kuin illanistujaisiin. Jokainen voi koota omaan makuunsa sopivan rullan. Tämä resepti on oodi kasvisperäisille herkuille. Kannattaa kokeilla!

Maistuvat kasvistortillat

kasviöljyä
1 pkt nyhtökauraa, quorn-rouhetta tai härkistä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattua chiliä
½ tl jauhettua korianteria
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa

Paputahna
kasviöljyä
1 sipuli
1 tl jauhettua juustokuminaa
2 prk mustapapuja
1 dl vettä
2-4 tl savuchilikastiketta tai muuta chilikastiketta
suolaa maun mukaan

Avokadokastike
2-3 kypsää avokadoa
½ pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ - 1 tuore chili
1 tomaatti
½ limen mehu
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa

Tarjoiluun valintasi mukaan tortillalettuja, tomaattisalsaa, salaattia, tomaattia ja kurkkua, kaurafraichea tai kermaviiliä, jalopenoja ja tuoretta korianteria.

Valmistus

1. Valmista ensin avokadokastike maustumaan. Hienonna puolikas sipuli, valkosipuli sekä chili. Kuutioi tomaatti pieneksi. Soseuta avokadot haarukalla tai sauvasekoittimella ja lisää joukkoon loput aineet.
2. Hienonna puolikas sipuli. Kuumenna kasarissa öljy ja lisää joukkoon sipuli sekä juustokumina. Kuullota muutaman minuutin ajan. Valuta mustapavut ja kaada kasariin. Lisää joukkoon vettä ja keittele muutama minuutti. Survo pavut rikki perunasurvimella tai soseuta sauvasekoittimella. Mausta chilikastikkeella.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kypsennä nyhtökaura tai korvaava tuote ohjeen mukaan. Mausta.
4. Tarjoa täytteet valitsemiesi lisukkeiden kanssa tortillaletun sisään käärittynä.

Reseptin on laatinut Anna-Mari Nykänen.

 Takaisin