Resepti: Vegesilli munakoisosta

Tässä on takuuvarma hitti joulupöytään! Toistuva kommentti testimaistajilta kuului: Tämähän on vähän niinkuin silli, josta on poistettu kaikki sillin huonot ominaisuudet ja jätetty jäljelle vain hyvät!

Resepti: munakoisosilli Eeva-Maija Kakko
© Eeva-Maija Kakko

Munakoiso muuntautuu "silliksi"

Noin 6-8 henkilölle lisukkeeksi

1 munakoiso
1 pkt kaurakermaa
3 rkl majoneesia (esim. X-tra Kevyt majoneesi tai itse tehty)
3 rkl sinappia
etikkaa
tuoretta tilliä
tuoretta ruohosipulia
valkopippuria
suolaa

Valmistus

1. Pilko munakoiso suikaleiksi.
2. Keitä munakoisopaloja suolavedessä. Varo, ettet keitä liian kauan, jottei paloista tule liian löysiä, noin 5 minuuttia riittää. Nosta palat jäähtymään ja kuivumaan.
3. Anna munakoisopalojen jäähtyä ja lisää niihin vielä suolaa.
4. Tee kastike muista aineksista, lisää mausteita oman maun mukaan.
5. Sekoita jäähtyneet munakoisosuikaleet kastikkeeseen.
6. Anna maustua jääkaapissa.

Resepti on julkaistu Vaikuta syömällä -sivustolla.

Alkuperäinen resepti löytyy Vegaaninen versio -sivulta.

 Takaisin