Resepti: Villiyrttisalaatti

Sami Tallbergin ohjeilla tehty herkullinen villiyrttisalaatti sopii vaikkapa juhannuksen kattaukseen.

Villiyrttisalaatti Liisa Valonen
© Liisa Valonen
Kuva kirjasta Sami Tallberg / Koivunmahlaa ja kaviaaria

Kerää herkulliset villiyrtit salaattiin

Ainekset:
1 litra syötäviksi sopivia villiyrttejä ja kukkia (kuvassa ketunleipää, pihasauniota, vuohenputkenkukkia, horsmankukkia, maahumalaa, pihatähtimöä ja siankärsämöä)
2–4 rkl salaatinkastiketta
suolaa ja mustapippuria myllystä

Ohje:
Revi isoimmat lehdet käsin suupalan kokoisiksi. Pienet voit jättää kokonaisiksi. Sekoita mausteiden ja salaatinkastikkeen kanssa. Tarjoa heti.

Salaatinkastike:
Salaatinkastiketta kannattaa pitää jääkaapissa aina pikku satsi. Tämä ohje on vailla vertaa, ja se maustuu ajan mittaan aina vaan paremmaksi.

2 1/2 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (kylmäpuristettua oliiviöljyä)
1/4 sitruunan mehu
1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl vahvaa sinappia
1 tl kuivattua rakuunaa
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja murskattuna

Sekoita ainekset keskenään, anna maustua yön yli tai vaikka viikkojakin. Siivilöi valkosipuli ja rakuuna pois ja sekoita huolellisesti ennen käyttöä.

Reseptit kirjasta: Sami Tallberg / Koivunmahlaa ja kaviaaria

 Takaisin