Nuoret toimivat Itämeren puolesta – WWF vahvasti mukana ym­pä­ris­tö­kas­va­tuk­ses­sa

WWF:n laaja Itämeri-kampanja ottaa varaslähdön ensi lauantaina 25.3.2000, jolloin ensi-iltansa saa Pohjois-Helsingin Bändikoulun teatterilinjan, musiikkiteatteri Pressin, esittämä Itämeri-musikaali ”Shokki 2000”.

Musikaali kertoo fiktion ja huumorin keinoin ihmisen piittaamattomasta ja luontoa tuhoavasta elämäntyylistä. Varsinaisesti WWF:n Itämeri-kampanja, johon kuuluu mm. ympäristökasvatusta, lehdistöretkiä, tutkimustyötä, päättäjiin vaikuttamista ja varainkeruukampanja, käynnistyy huhtikuun lopulla.

”Nuorisotyö on erittäin tärkeä osa WWF:n suojelutyötä”, sanoo WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen. ”Viime vuonna käynnistyneessä Naturewatch-ohjelmassamme koulutamme opettajia ympäristökasvatukseen. On hienoa, että keinovalikoima, jolla nuoret voivat tukea luonnonsuojelua, käsittää myös kulttuurin.”

Shokki 2000 -musikaalin käsikirjoitus ja ohjaus ovat Jarmo Harjulan. Kuusikymmentä 12-20 -vuotiasta teatterintekijää pääsee valloilleen kertomaan tarinaa. Esityksiä on eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Myös kaikki Suomen koulut, oppilaitokset, partiolippukunnat ja harrastusseurat ohjaajineen, opettajineen ja oppilaineen voivat osallistua WWF:n Itämeri-työhön. Koulut, lippukunnat ja seurat voivat tilata 20 mk:n arvoisia Itämeri-tarroja myytäväkseen ja ansaita jokaisesta myymästään tarrasta 5 mk vaikkapa yhteistä leirikassaa varten. Kaikille osallistuville ryhmille luovutetaan WWF:n Itämeri-diplomi. Mukaan pääsee soittamalla WWF:n koulukampanjanumeroon (ks. alla).

”Kaunis Itämeremme on maailman saastunein meri. Monivuotinen ympäristökasvatustyö alkaa onneksi tuottaa tulosta, ja yhä useammat lapset ja nuoret ovat kiinnostuneita luonnon ja ympäristön tilasta. Lapset ja nuoret ovat myös valmiita toimimaan. Me aikuiset voimme osallistua esimerkiksi menemällä katsomaan heidän Itämeri-aiheista musikaaliaan tai ostamalla heiltä Itämeri-tarroja”, Jari Luukkonen sanoo.

Lisätietoja:

Itämeren suojelutyö: suojelujohtaja Jari Luukkonen, (09) 7740 1045
Tarrojen myynti: WWF:n koulukampanja, (09) 7740 10 47
Shokki 2000 -musikaalin tiedustelut ja liput: Lippupalvelu 0600-10-495 (4.95 mk/ min+pvm)