Tasavallan presidentistä WWF:n suojelija

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen on lupautunut WWF:n suojelijaksi. “Tasavallan Presidentti Tarja Halonen on mielihyvin suostunut suojelupyyntöön ja päättänyt toimia yhteisön pysyvänä suojelijana”, ilmoitetaan Tasavallan Presidentin kansliasta WWF:lle saapuneessa kirjeessä.

“Olemme vilpittömän iloisia Tasavallan Presidentin suostumuksesta. Kyseessä on arvostuksen osoitus ei vain WWF:lle vaan koko ympäristönsuojelulle. Mielestäni Tasavallan Presidentin ele lisää ympäristön- ja luonnonsuojelun uskottavuutta ja korostaa sen tärkeyttä”, WWF:n pääsihteeri Timo Tanninen sanoo.

Elisabeth Rehn arvostaa erityisesti WWF:n Itämeri-työtä

Diplomi-ekonomi Elisabeth Rehn valittiin tänään WWF:n hallintoneuvoston puheenjohtajaksi. Hallintoneuvostoon valittiin kaikkiaan 6 uutta jäsentä. Uuden hallintoneuvoston kausi alkaa 1.7.2000, jolloin nykyinen, hallintoneuvoston puheenjohtajana vuodesta 1997 asti toiminut toimitusjohtaja Susanna Miekk-oja jättää tehtävänsä.

“Luonto ja ympäristönsuojelu, erityisesti uhanalaisten kasvien ja eläinten suojelu, on aina ollut sydäntäni lähellä. Silloinkin kun olin Bosniassa, edistin ympäristönsuojelua. Koska itse asun Suomenlahden rannalla, olen voinut havaita meremme tilan asteittaisen heikkenemisen. Siksi minulle on erityisen tärkeää saada vaikuttaa WWF:n kaltaisessa järjestössä. WWF työskentelee pitkäjänteisesti, rakentavasti ja kansainvälisesti mm. Itämeren pelastamiseksi”, Elisabeth Rehn iloitsee mahdollisuudesta toimia WWF:ssä.

Hallintoneuvoston muiksi uusiksi jäseniksi valittiin johtaja Kari Elo, Fennia-ryhmä, kirkkoneuvos Matti Halttunen, Kirkkohallitus, kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen, Espoon kaupunki, professori Peter Lund, Teknillinen korkeakoulu ja pääjohtaja Kurt Nordman, Elisa Communications –konserni. Hallintoneuvoston kokoonpano käy ilmi oheisesta liitteestä.

WWF:n hallintoneuvostoon kuuluu kahdestakymmenestä kolmeenkymmeneen jäsentä. Jäsenten toimikausi on kolme toimintavuotta kerrallaan. Hallintoneuvosto mm. päättää WWF:n tilinpäätöksen vahvistamisesta ja hyväksyy WWF:n toimintakertomuksen ja –suunnitelman sekä valitsee WWF:n hallituksen. Hallituksessa on kuudesta kahdeksaan jäsentä, joista enintään puolet voi olla hallintoneuvoston jäseniä. WWF:n hallituksen kokoonpano on myös oheisessa liitteessä. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Metsähallituksen luonnonsuojelujohtaja Rauno Väisänen.

Lisätietoja:

pääsihteeri Timo Tanninen, GSM 040 574 9266

WWF:n hallintoneuvosto tilikaudella 1.7.2000 – 30.6.2001

Puheenjohtaja:
DE Elisabeth Rehn
Varapuheenjohtajat:
varatuomari Heidi Andersson
professori Martti Soikkeli, Turun yliopisto

Jäsenet:
johtaja Anna-Maija Apajalahti, Säkkiväline
johtaja Kari Elo, Fennia-ryhmä
fil. tri Elsa Fromond
kirkkoneuvos Matti Halttunen, Kirkkohallitus
kansliapäällikkö Sirkka Hautojärvi, ympäristöministeriö
toimitusjohtaja Ari Heiniö, Stockmann Oy Ab
dosentti Matti Helminen
toimitusjohtaja Pentti Kivinen, Suomen Messut Osuuskunta
kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen, Espoon kaupunki
hall. puheenjohtaja Lea Koskelo, Lapsi ja Luonto Säätiö
FM Antti Koskenniemi
pääjohtaja Henri Kuitunen, VR-Yhtiöt
professori Peter Lund, Teknillinen korkeakoulu
tekn. yo. Saku Mantere, TKY
toimitusjohtaja Björn Mattsson, Cultor Oyj
pääjohtaja Kurt Nordman, Elisa Communications -konserni
hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen, John Nurminen Oy
toimitusjohtaja Simo Palokangas, HK Ruokatalo Oyj
toimitusjohtaja Hannu Sinerma, MIE Systems Oy
johtaja Jorma Sairanen, Nelonen
ympäristöjohtaja Carola Teir-Lehtinen, Fortum Oyj
päätoimittaja Markku Veijalainen, Katso-lehti
toimittaja Hannu Vilpponen, Yleisradio Oy, TV 2
johtaja Riitta Vuorenmaa, Suomen Posti Oy

WWF:n hallitus tilikaudella 1.7.2000 – 30.6.2001

Puheenjohtaja:
johtaja Rauno Väisänen, Metsähallitus, luonnonsuojelu

Jäsenet:
hall. puheenjohtaja Lea Koskelo, Lapsi ja Luonto Säätiö
toimitusjohtaja Matti Lepistö, Viipurin Leipä Oy
toimitusjohtaja Hannu Sinerma, MIE Systems Oy
johtaja Heikki Toivonen, Suomen ympäristökeskus
toimitusjohtaja Marja Tommila, Heinonen & Co