Stadin rannat siisteiksi

WWF:n Clean Up –rantojensiivoustalkoot järjestetään tänä vuonna Helsingissä, Turussa ja Kemissä. Helsingissä siivoustalkoot ovat perjantaina 26.5. klo 12-16 ja sunnuntaina 27.5. klo 12-16 (ks. tarkemmat paikat alla). Roskaa siivotaan myös veden alta, sillä Suomen Urheilusukeltajain Liiton tiedevaliokunta on mukana Helsingin Clean Up –päivillä.

Viime vuonna viiden päivän aikana lähes 1 000 henkeä siivosi Helsingin rantoja, ja roskasaalis ylitti 400 jätesäkillistä. Turun tämän vuoden Clean Up –tapahtumaan osallistui kahden päivän aikana noin neljäsataa turkulaista, ja roskaa kertyi lähes neljä roskalavaa. WWF kannustaa stadilaisia lyömään entiset ennätykset: ennuste on hyvä, sillä esimerkiksi perjantain Clean Up:iin on ilmoittautunut jo yli kolmesataa koululaista.

Clean Up –tapahtuma on osa kansainvälistä Coastal Clean Up
–tapahtumaa. Siihen osallistuu vuosittain arviolta 350 000 vapaaehtoista noin 80 maassa.

Siivoustalkoisiin ovat tervetulleita yksittäiset ihmiset, koulu- ja päiväkotiluokat, työpaikkaporukat jne. WWF:n yhteistyökumppanit toimittavat talkoisiin jätesäkit, siivouskäsineet ja panda-logolla varustetut liivit.

Tarjolla on pientä syötävää – oma juomamuki kannattaa ottaa mukaan, ettei kertakäyttömukeista aiheudu lisää roskaa. Tapahtumista saa lisätietoa kaupungeille levitettävistä julisteista, WWF:n kotisivuilta www.wwf.fi ja soittamalla WWF:ään (09) 7740 100. Suurempien ryhmien, mm. koululuokkien kannattaa ilmoittautua etukäteen yllä olevaan numeroon. Siivoamiseen ei tarvitse sitoutua koko talkooajaksi, vaan mukaan voi tulla lyhyeenkiin siivousrupeamaan.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa koko sen käynnissä olon ajan. Erityinen tiedotusvälineiden infopiste on perjantaina 26.5. klo 12.00 Kaivopuistossa, mutta muihinkin kohteisiin kannattaa tulla! Tiedotusvälineet voivat ottaa etukäteen yhteyttä viestintäpäällikkö Päivi Rosqvistiin (yhteystiedot alla).

Helsingin Clean Up –rantojensiivoustalkoiden siivouspaikat:
Perjantai 26.5. klo 12-16:

Kallahti, huoltopiste Kallahden kainalon ulkoilumajalla, siivouskohde Kallahdenraitilla

Kaivopuisto, huoltopiste Neitsytpolun päässä

Lauttasaari, Lauttasaaren yhteiskoulu hoitaa itsenäisesti, lisätiedot koululta

Pikku-Huopalahti, huoltopiste Pikku-Huopalahdenpuistossa asukastalon luona

Herttoniemi, huoltopiste Agnetankujalla Tuorinniemen päiväkodin vieressä, siivouskohde Laajasaloon vievän sillan lähellä

Sunnuntai 28.5. klo 12-16:
Hietaniemen ranta

Lisätietoja tiedotusvälineille:

viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist, (09) 7740 1040, 0400 425 666