Sai­maan­nor­pan pe­si­mä­rau­han julistus ja norppailta Ristiinassa 21.1.

Perinteinen saimaannorpan pesimärauha julistetaan tiistaina 21.1.2003 klo 17.30 Ristiinassa Linnaniemen kuntoradan taukopaikalla. Pesimärauhan julistaa Radio Novan toimittaja Ile Jokinen.

Pesimärauhan julistuksen jälkeen kello 18.35 alkaa kunnantalon valtuustosalissa norppailta. Sen aiheina ovat norppakannan kehitys ja tila, norpan paluu Ristiinan vesille, norppakannan kehitys ja tila sekä Ismo Marttisen diaesitys. Tilaisuudet järjestää Suomen WWF yhdessä Ristiinan kunnan kanssa.

Saimaannorpan (Phoca hispida saimensis) poikaset syntyvät rantojen lumipesiin helmikuussa. Pesimärauha luetaan hetkenä, jolloin norpat hakevat pesäpaikkojaan rauhallisten luotojen ja niemien lumikinoksista.

“Onnistuneista suojelutoimista huolimatta saimaannorppa on edelleen maailman uhanalaisin hylje. Annetaan siis emojen valmistautua synnytykseen ja kuuttien syntyä ja kasvaa rauhassa – vältetään turhaa liikkumista ja häiriötä norpan pesimäalueilla”, toivoo WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen, joka kuuluu kansalliseen saimaannorpan suojelun ohjausryhmään.

Tervetuloa norpparauhan julistukseen Ristiinaan
(Linnaniemen kuntoradan taukopaikka)
tiistaina 21.1. klo 17.30
ja klo 18.30 norppailtaan
kunnantalolle, Linnantie 1-2.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja norppailta alkaa kahvitarjoilulla.

Lahjoitukset WWF:n työhön saimaannorpan suojelemiseksi Nordea 157230-11189.