Uusi kirja Itämerestä WWF:n ja WSOY:n yhteistyönä

WWF ja WSOY julkistivat tänään 1.4.2003 uuden Itämeri-kirjan. Itämeren suojelu on viime vuosina ollut yhteinen asia koko Suomelle päättäjistä yrityksiin ja yksittäisiin kansalaisiin. Silti edellisen Itämeri -aiheisen kirjan ilmestymisestä on vuosia.

Itämeri-kirja antaa jokaiselle suomalaiselle – myös sisämaan asukkaalle – tunteen, että Itämeri on kaikkien suomalaisten yhteinen meri. Kirja kuuluu WSOY:n Lähde luontoon -kirjasarjaan. Itämeri-kirja poikkeaa aiemmista Itämeri-kirjoista siinä, että sen punaisena lankana ovat omien havaintojen luominen ja luonnon esteettisyys. Eeva-Liisa Ryhäsen toimittaman kirjan toimituskunnassa on ollut WWF:n asiantuntijoita, ja sen kirjoittajat ovat lahjoittaneet kirjoituspanoksensa kirjan ja Itämeren hyväksi.

Itämeri-kirja ja WWF:n hallitusohjelmavaatimukset luovutetaan kansanedustajille keskiviikkona 2.4.

Huomenna keskiviikkona 2.4. klo 12.00 WWF:n edustajat luovuttavat Itämeri-kirjan jokaiselle uudelle kansanedustajalle. Näin he haluavat muistuttaa Itämeren suojelua koskevien vaalilupausten lunastamisesta tällä eduskunta- ja hallituskaudella. Samalla WWF luovuttaa eduskuntaryhmien edustajille myös WWF:n vaatimukset hallitusohjelman osalta. Kirjan luovuttamiseen osallistuu Siuntion ruotsinkieliseltä ala-asteelta (Sjundeå svenska skolan) ryhmä WWF:n Naturewatch-ympäristökasvatusohjelmassa opiskelevia koululaisia, jotka haluavat aikuisena vielä voida uida Itämeressä.

Kirjan näytekappaleet toimittajille:

Päivi Holmqvist, tiedottaja/WSOY, [email protected], 040-5044 444

Lisätietoja:

Päivi Rosqvist, viestintäpäällikkö/WWF, [email protected], 0400-425 666